İş Kazası Hukuku

Mersin iş kazası avukatı; problemleri işçi ve iş veren tarafından Kanunun gerekliliklerinin uygulanması. Kanunun gerekliliklerinin uygulanması.

Mersin iş kazası avukatı mustafa burkay tunç iş yerinde yaşanılan iş hukuku problemleri işçi ve iş veren tarafından sizleri en iyi şekilde temsil etmektedir.

Mersin İş Kazası Avukatı

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 13. Maddesinde iş kazasının tanımı yapılmıştır. Buna göre işverene bağlı olarak çalışan sigortalının iş yerinde bulunduğu sırada, işveren tarafından yürütülmekte olan bir iş dolayısıyla, işveren tarafından sigortalının başka bir yere gönderilmesi yüzünden asıl işini yapmaksızın geçen zamanlarda, sigortalının işverence sağlanan taşıtla işin yapıldığı yere götürülüp getirilmeleri sırasında meydana gelen ve sigortalıyı hemen veya sonradan bedenen ya da ruhen bir mağduriyete uğratan olaylardır. Günümüzde çalışma hayatı içerisinde çok sayıda farklı tür kaza ortaya çıkabilmektedir. Bu durum doğal olarak maddi ve manevi anlamda pek çok kaybı da beraberinde getirmektedir. İşte burada devreye iş kazası Mersin avukatı devreye girmektedir. Özellikle Mersin’de inşaat sektörünün gelişmiş olması nedeniyle inşaat kazaları yoğun bir şekilde yaşanmaktadır. Bu durum neticesinde de ölüm veya kalıcı sakatlık doğmaktadır. Bu nedenle yasal haklarınızı en iyi şekilde savunmak için Mersin İş kazası avukatınızı arayarak bilgi alabilirsiniz. Bir iş kazası olması durumunda işçinin yaralanması veya ölümle sonuçlanması durumunda işveren veya işçi tarafından kolluk kuvvetlerine bildirim zorunludur. Bu durumlar işçinin zararı için hem cezai hem de hukuki olarak birden çok hakkınız bulunmaktadır. Hangi davaların açılacağını ve bu sürecin nasıl yürütüleceği konusunda yardım almak isterseniz iş kazası avukatı Av. Mustafa Burkay Tunç avukatlık ofisine gelerek bilgi alabilirsiniz. İş kazası sonucunda ortaya çıkacak tazminat uzmanlık gerektirecek bir konudur. Maddi tazminat kadar manevi tazminat hakkınızda mevcuttur. Bu nedenle bu tür davalarda iş kazası uzman Mersin avukatınıza danışmalısınız.

İş kazası gerçekleşti sonrasında süreç nasıldır?

Öncelikle işçinin tedavisi yapılır. Tedavi süresince işçiye bir geçici iş göremezlik ödeneği ödenir. Eğer iş kazası sonucu iş kazası geçiren işçide bir maluliyet oluşmuşsa maluliyet oranı tespit edilir. Maluliyet oranının durumunda iş kazası geçiren işçiye maluliyet aylığı bağlanır. Bu konuda daha fazla bilgi almak isterseniz iş kazası avukatı olarak Av. Mustafa Burkay Tunç avukatlık ofisini arayarak randevu alabilirsiniz.

Mersin İş Kazası Hukuku Avukatı

Şimdi İletişime Geçin

Mersin Avukat Burkay Tunç

Avukat

Mustafa Burkay Tunç


Faaliyet Alanları

Etiketler


Mersin iş kazası avukatı, Mersin işçi ve işveren avukatı, Mersinde iş kazasından doğan haklar, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu , Mersin iş kazası avukatı,

Geç Gelen Adalet, Adalet Değildir

Mersin Avukat Mustafa Burkay Tunç Hukuk Bürosu

WhatsApp