Camişerif Mahallesi, Mücahitler Caddesi, Hilmi Dikici İşhanı Kat:2 No:3-4 Akdeniz/Mersin

Boşanmada Mal Paylaşımı Nasıl Olmalıdır? 2023

//

admin

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olmalıdır? Eşler arasındaki eşit paylaşım nasıl yapılır? Bu süreci en doğru şekilde geçirebilmeniz için avukat Mustafa Burkay Tunç a ulaşabilirsiniz. Mersin barosuna bağlı mersin avukat Mustafa Burkay tunç a ait İletişim bilgileri internet üzerinden ulaşabilmeniz mümkündür.

Evlilik Birliğinin Sona Erdirilmesinden Sonra Mal Paylaşımı

Boşanma sonrasında evlilik süresince edinilmiş malların paylaşımı eşler arasında büyük bir sorundur. Genellikle evlenmeden önce çiftler evlilik anlaşması yapmazlar ya da yapmak istemezler. Sonrasında yaşanacaklar düşünülmez. Bundan dolayı da yasal olarak hüküm ne ise o uygulanır. Başka türlü de eşler boşanma sırasında anlaşmalı olarak ayrılmayı kabul ederler ise mal paylaşımı isteğe bağlı şekilde el değiştirebilir.

Mersin boşanma avukatı bu süreçte sizlere en doğru adımlar ile ilerlemenizi sağlayacaktır. Mersin avukat barosuna bağlı avukat Mustafa Burkay tunç ile görüşmeden adımlarınız atmamanızı öneririz. Hukukta bilgiler çerçevesinde hareket edilse de tecrübe de önemli olduğu bilgisi kaçınılmazdır.

2002 Yılı Öncesi Evliliklerde Mal Paylaşımı Hakkında

Boşanma işlemi günümüzde 01.01.2002 tarihinde yürürlüğe giren 4721 sayılı Türk Medeni Kanununu ve sonrası dönemine aittir. Daha önce geçerli olan ise 743 Sayılı Kanun döneminde eşler arasındaki yasal mal rejimi, Mal Ayrılığı Rejimi idi. Yürürlüğe giren 4721 sayılı TMK ile Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi yasal mal rejimi haline gelmiş durumdadır.

Boşanmada Mal Paylaşımı Nasıl Olmalıdır? 2023
Boşanmada Mal Paylaşımı Nasıl Olmalıdır?

2002 yılı Türk Medeni Kanunu

01.01.2002 tarihinden önce evlenenler mal rejimi hükmüne tabidirler. Diğer bir deyişle eşler evlilik tarihinden 01.01.2002 tarihine kadar olan süreçte mal ayrılığı rejimi uygulanmaya devam edecektir. Mezuat, Ayrıca eşler için TMK yürürlüğe giriş tarihi 01.01.2002 olan yasada 1 yıl içinde farklı bir mal rejimi seçilmedi ise yasal mal rejimi kabul edilen edinilmiş mallara katılma rejimine tabi olurlar.

Eşler Arasındaki Mal Paylaşımı Nasıl Olur?

Eşler genel olarak evlilik öncesinde malla için herhangi bir anlaşma ya da sözleşme yapmayabilirler.

  • Yasalar çerçevesinde otomatik olarak edinilmiş mallara katılma rejimini kabul etmiş sayılırlar.
  • Evlilik süresi boyunca kazanılan mallar boşanma aşamasında mal paylaşımı eşler arasında eşit olarak paylaştırılır.
  • Edinilmiş mallara katılma rejimi yasal olarak boşanma kararı olduğunda veya evliliğin iptali söz konusu ise sona erer.

Eşler hem anlaşma yolu ile hem de yasalar çerçevesinde mal paylaşımına gidebilirler.

Edinilmiş Mallar Ne Demektir?

Edinilmiş mallar denilince evlilik süreci başladıktan sonra elde edilen mal varlığı araştırılır ve tespit yapılır. Sonrasında ise katılma alacağı tespit edilir. Yapılan tespitler ve araştırılmalardan sonra edinilmiş mallar ortaya çıkar. Avukat eşliğinde yönlendirmeler tespitler yapılır. Hakimin hükmü ile de kesinleşir.

Boşanma sırasında en doğru yapacağınız şey bir boşanma avukatı edinmektir. Bunun içinde mersin barosuna bağlı avukat Mustafa Burkay Tunç a internet üzerinden edinebileceğiniz iletişim bilgileri ile ulaşabilirsiniz. Mersin boşanma avukatı denilince ilk duyacağınız isimlerden biridir.

Mersin Boşanma Avukatı

Şimdi İletişime Geçin

Yorum yapın